tükör infó

és pratikák 

Tükör beépités infó

Rövid információ

Üdvözöljük a Tükör Beépítés Infó oldalán! Itt részletes információkat találhat a különböző típusú tükrökről, a beépítésükről és árakról. Szolgáltatásunk magában foglalja az ezüst, bronz és szürke tükrök gyártását és értékesítését, melyek különböző vastagságokban (3mm, 4mm, 5mm) elérhetők. Az árakat a tükör vastagsága, mérete és szállítási helyszín határozza meg. Nagyobb méretű rendelések esetén felmérést végzünk, hogy a falak minősége, ajtók nyílásai és lépcsőfordulók méretei alapján pontosan meghatározzuk a tükör kiszállítását és méretét. A tükröt általában ragasztással rögzítjük, de bizonyos esetekben tükörrögzítővel vagy kerettel is elérhető. Tekintse meg árainkat és vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségeinken! 


Ezüst, bronz, szürke tükör általános lap méret 160,5x250cm.Ami rendelhető 3mm 4mm 5mm-es vastagságban elsőosztályú minőségben élcsiszolással rendelhető .Az árat meghatározza a vastagság és a tükör mérete ,és szállítás helyszíne. Megrendelés nagyobb tábla méret esetén felmérés szükséges ! a fal felület minősége miatt és ajtók nyílása lépcsőfordulók mérete meghatározza tükör kiszállítását és méretét .Általában ragasztással rögzítjük bizonyos esetekben tükörrögzítővel vagy kerettel .tekintse meg árainkat

Tippek és Praktikák a fürdőszobai tükörre

Tükör beépítés infó - Tükör gyártás és értékesítés. Kínálunk ezüst, bronz és szürke tükröket különböző vastagságokban és minőségben. Rendelhető lapméretek: 160,5x250cm. Válassza ki a megfelelő vastagságot és méretet, és szállítási helyszínt. Felmérés szükséges nagyobb méret esetén. Ragasztással vagy kerettel rögzítjük. Tippünk: válasszon nagyobb tükröt, hogy optikailag nagyítsa a fürdőszobát. Vegye fel velünk a kapcsolatot az árainkért és további információkért! 

A tükröt bármilyen formára lehet vágni,igények szerint ovális kerek négyzet háromszög,akár képkeretbe, vagy butorlapra rá ragasztva háttér megvilágítással,vagy csempe közé. A kicsi fürdőszobát nagyobb méretü törkrőt javasolunk mert nagyítja teret .Több fényt ver vissza.kiebb tükör szép lehet de elenkező hatás kelt kisebnek tünik a fürdöszoba

Fürdőszobatükör felállrakéskor , ha többen is vannak a családban, jó ökölszabály, hogy rögzitcse ugy fel a tükör közepe a legalacsonyabb személy szem magasságában legyen. 

bútorával

A fürdőszobai tükör méretének kiválasztásakor fontos figyelembe venni, hogy ne válasszon olyan tükröt, amely nagyobb, mint maga az alatta lévő fürdőszobabútor. Szebb, összeillőbb és egységesebb lesz, ha a tükör és a fürdőszobabútor szélei azonos felülettel rendelkeznek. Ehelyett egy nagy, kerek tükröt felakaszthatunk úgy, hogy a középső vonalba kerüljön, alatta pedig a mosdó vagy a fürdőszobabútor. Ha egy nagy fürdőszobában van egy hosszú pad több mosdóval, akkor jó lehet egy nagy, téglalap alakú fali tükörrel, és vannak akár 160 x 120 centiméteres modellek is. Az ilyen tükrök többféle méretben kaphatók, és sok beépített LED világítással is rendelkezik, amely hangulatosabb fürdőszobát varázsol.

Hasznos infó 

Szereljen be világítással ellátott fürdőszobai szekrényeket

Soha nem árt, ha a fürdőszobában is van hangulatos világítás. Süllyesztett világítású fürdőszobai szekrény, otthonos hangulatot kölcsönöz. 

Az egyedi megvilágítású fürdőszobai szekrények akkor is előnyt jelentenek, ha például sminkeli magát, vagy borotválkozik ha erős fényre van szüksége a tükör felé. A forgatható spotok jó tippet jelentenek, ha az optimális fényt keresi, függetlenül attól, hogyan néz ki a szoba természetes fénye.  

Biztonsági tükör rövid infó!

A biztonsági tükör olyan helyekre javasolt, mind például gurulós szekrény ajtó, vagy olyan helységek ahol biztonsági okokat figyelembe kell venni. A biztonsági tükröt biztonsági fóliával ragasztjuk a foncsorozott felületre, így törés esetén a tükör nem hullik darabokra.  

Rövid információ Furás 

Ügyfeleink számára hozott tükörböl csak saját felelőségre vállalunk. Oka a régi festett tükrök nem float üvegböl készültek,es lehet benne feszültség.Ezért a tükör elrepedhet nem tudjuk vállalni a felelöséget,es nem tudunk biztosítani másik tükröt.

Tükör infó

Domború tükrök

Tükörgyártás
A tükör egy maximális fényvisszaverő képességgel rendelkező felület, amely nem nyeli el a fényt, ezen kívül a felülete annyira sima, hogy kép keletkezik az általa vissza fénysugarakból. Ehhez az szükséges, hogy a felületén lévő nem egyenletességek ne legyenek nagyobbak a fény hullámhosszánál, amelyet a felület visszaver.
A tükörgyártás története a 13. századra nyúlik vissza, Murano szigetére.
Ekkoriban az üveglapokra egy nagyon vékony ólomlemezt tettek, amit leöntöttek higannyal. Ebből alakult ki, az ún. foncsor, ami rendkívül jól megtapadt az üvegen, továbbá egy minimális anyagvastagságú fémbevonatot eredményezett. Ez a fémbevonat tökéletes fényvisszaverő képességgel rendelkezett, sima felületét pedig a sík üveglap biztosította. A későbbiekben a higanyt felváltották ezüstre.
Ezek a technológiai lépések a mai napig változatlanok a tükörgyártásban. Az alumíniumfoncsor is szerepet kap manapság az ezüst használata mellett. Valamint egy lakkbevonat is kerül most már a fémrétegre. Az így kapott tükör tetszőlegesen formázható, méretre vágható.

részben átlátszó tükrök, mint a bevonat nélküli üveglapok, egy széles hullámhossztartományban részben visszaverők. Ezek a tükrök lényegesen vékonyabb bevonatot kapnak, mint a normál tükrök, így a fény egy részét áteresztik, másik részét visszaverik.

A csak az egyik irányból fényáteresztő tükröket kémtükrökként használják, és a fénysugarak kettéosztására is alkalmasak. A bevonat fajtájától függően változtatni lehet a fény megoszlásán. Például a vékony aranyréteg inkább az [[Infravörös sugárzás|infravörös]] fényt tükrözi vissza, látható fényben kéken átlátszók.

Az interferenciatükrök az általuk mért hullámhossztól eltekintve részben átlátszók. Készítésükkor egy üveglapra váltakozó törésmutatójú rétegeket hordanak fel egyenletes vastagságban. A rétegek vastagsága megegyezik a tükör által mérendő hullámhossz felével.

Csak bizonyos hullámhosszakra és bizonyos beesési szögekre viselkednek normál tükörként, a többi fényt áteresztik, de ezekre fényvisszaverő képességük még a normál tükröknél is jobb, több, mint 99,9%.

Kis veszteségű részben átlátszó tükrökként, színszűrőkként és színbontásra használják őket.


Funkcionális tükrök: Az egyedi funkcionális tükrök alkalmazási területei, mint például fürdőszobai tükrök, sminktükrök, nagyító tükrök vagy fali tükrök.

Az egyedi funkcionális tükrök számos praktikus alkalmazási területet kínálnak a mindennapi életben. Ezek a tükrök nemcsak funkcionális szerepet töltenek be, hanem stílusos kiegészítőként is szolgálnak a belső térben. A fürdőszobai tükrök, sminktükrök, nagyító tükrök és fali tükrök különböző funkciókkal és előnyökkel rendelkeznek, amelyek megkönnyítik és kényelmessé teszik a mindennapi tevékenységeket.

A fürdőszobai tükrök elengedhetetlenek a fürdőszoba kialakításában. Funkcionális és esztétikai szempontból is fontos szerepet töltenek be. Ezek a tükrök lehetnek egyszerűen a mosdó fölé szerelve vagy akár fali szekrényekbe integrálva is. A fürdőszobai tükrök tágítják a teret, megvilágítást biztosítanak és segítenek a mindennapi tevékenységek, például a sminkelés vagy borotválkozás során.

A sminktükrök kifejezetten a sminkeléshez és szépészeti rutinokhoz készülnek. Ezek a tükrök gyakran kiváló minőségű és nagyító funkcióval rendelkeznek, amelyek segítenek a részletek precíz megfigyelésében és a tökéletes smink elkészítésében. A sminktükrök általában állvánnyal vagy fali rögzítéssel rendelkeznek, hogy könnyen használhatoak és állíthatoak legyenek.

Bármilyen kérdése van töltse ki ürlapunkat és megválaszoljuk 


tükör története

A tükör a régebbi korokban különleges luxuscikknek számított. Az emberek misztikus, rejtélyes tárgynak tartották.

A tükör feltalálása előtt egyedül a sima, rezzenéstelen vízfelület adta vissza úgy-ahogy az ember arcmását. Az ókori Keleten használt első tükrök voltaképpen ezüstből, rézből, majd bronzból készült, fényesre csiszolt lemezek voltak. Ezek a tükrök csak újkorukban, viszonylag rövid ideig mutattak tiszta képet. A levegővel érintkezve ugyanis igen hamar oxidálódtak és fokozatosan elhomályosodtak. Nagy értékük miatt azonban még így is mindaddig használták őket, ameddig teljesen tönkre nem mentek.

A tükör e nagy hibáját csak a középkorban sikerült kijavítani az üvegkészítés fejlődésének köszönhetően. A fémfelületre ugyanis sima üveglapot szorítottak, megakadályozva a tükörnek a levegővel való érintkezését, így az nem homályosult el többé.

A következő nagy találmány, a ma is használt üvegtükör a 13. században a Velencéhez tartozó Murano szigetén született. Az üveglapra hártyavékony ólomlemezt illesztettek, arra pedig higanyt öntöttek. Az így keletkező jól tapadó anyag a foncsor, amely tehát csak egy minimális fémbevonat az üveglap hátoldalán, a régi tökéletlenebb fémtükrökhöz képest mégis kiváló képet eredményez. A muranói tükör hamar világhírű lett, bár az ára a középkor végén az aranyéval vetekedett. Később az eljárást úgy fejlesztették tovább, hogy higany helyett ezüstfoncsort használtak. A mai tükrök is ezzel a technikával készülnek. Alumíniumbevonatot is alkalmaznak. A fémréteget hátulról lakkbevonat védi.

Az optikai tükrökön ezzel szemben a tükröző fémréteget nem rejtik üveg mögé, hanem nyíltan viszik fel a hordozóanyagra. Ezáltal az átlátszóság már nem követelmény a hordozóanyag számára, ezért más szempontok érvényesíthetők, például a törhetetlenség, a hővezetés, vagy mechanikai tulajdonságok. Emiatt ezek a tükrök készülhetnek egészükben fémből. A tükröződő réteg védtelensége miatt óvni kell a szennyeződésektől, és a tisztításkor is elővigyázatosnak kell lenni. Üvegprizmákat is használnak optikai tükörként, amik a teljes visszaverődést kihasználva veszteség nélkül fordítják el a fény útját. A szennyeződések, vagy a nedvesség azonban itt is rontja az optikai tulajdonságokat.

A név eredete

A tükör ótörök eredetű szó lehet, a mai csuvas nyelvben a tükröt a töker szó jelöli. Ez valószínűleg a tárgy többnyire kerek alakjával kapcsolatos, és a török nyelvekben általános "kerek", "kerék" jelentésű tekir/teker szócsoportba tartozik (csagatáj tekir, oszmántörök és azeri teker), akárcsak a magyar teker és tér ("visszatér", "megtér") szavak.[1] A tükör neve latinul speculum. Ebből származik a "spekulálás" kifejezés, amely a régi magyar nyelvben a tudományos gondolkodást, vizsgálódást jelentette. A szó eredete valószínűleg az, hogy az egyik legmegbecsültebb tudomány, a csillagászat művelői az éjjeli égbolt kémlelésére különféle tükröket használtak, vagyis "spekuláltak".

Tükör méretre vágás ,méretre készítés Budapesten 

Tükör Infó és Tippek Szolgáltatások

Szolgáltatások