üveges hősziget üveg
üveges,üveges munnka Budapesten,üvegezés
hu

Hőszigetelt üveg gyártás 


és beépítése infó 

Hőszigetelt üvegek infó

Értékek 

Hőszigetelt üveg cseréje helyszíni felmérés szükséges a pontos méretre gyártás és szerkezete megállításához felmérést követő 3 munkanapon belül legyártjuk és be építjük biztosítóval elfogadott árakon !


Hőszigetelt üveg a legmodernebb megoldás a nyílászárók szigetelésében. A hőszigetelő üveg általánosan két üvegrétegből áll, amelyeket egy köztük lévő gázfüllel szeparálnak. A két üvegréteg között lévő térben lévő gáz miatt csökken a hőenergia áramlása, ami jelentősen növeli az ablakok hőszigetelő képességét. A hőszigetelő üveg előnyei közé tartozik a hőenergia megőrzése, csökkenti a zajt, és még csökkenti az UV sugarak bejutását is. A hőszigetelt üveg a legjobb megoldás a hőszigetelésre, és a modern építkezésekben egyre nagyobb arányban található meg. 

hőszigetelt üveg gyártás
hőszigetelt üveg gyártás

- Argon gáz töltésű, Low-e bevonatos termo üveg

pl: 4Low-e - 16 Argon - 4 float (Ug=1.0) 40.000 forint/m2  bruttó  méretre gyártva 

beépitve 57000-ft /m2 bruttó 


        Gyártástól a beépítésig

3 rétegű hőszigetelt üveg egyedi formára gyártás 

Azonnali hívás kezdeményezés    


Hőszigetelt üveg árak 

Ha Ön a legjobb minőségű hőszigetelt üveg árakat keresi, akkor jó helyen jár. A mi termékeink biztosítják az Ön számára a legjobb megoldást a hőszigetelésre. Az üvegünk kiváló minőségű, és kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. Kínálatunkban megtalálhatók a különböző méretű és különböző színezetű üvegek, így biztosítva, hogy Ön megtalálja a megfelelőt az igényeinek megfelelően. Az áraink között megtalál 

hőszigetelt üveg gyártás  szellőzővel
hőszigetelt üveg gyártás szellőzővel
hőszigetelt üveg gyártás
hőszigetelt üveg gyártás

Általános informácíó lakosság részére

Hőszigetelt üveg cseréje, minden esetben felmérést igényel a pontos üveg mérete,szerkezete az üveg méretre gyártásához. Ezek után a helyszínen árajánlatot készítünk, a biztosítóval egyeztetni tudnak a kár összegről.24 órán belül házhoz megyünk .30 éves szakmai tapasztalattal rendelkezünk .rövid határidővel hőszigetelt üvegét legyártjuk és cseréljük biztosítóval elfogadott árakon dolgozunk nem csak internetes elérhetőségünk van irodánkban személyes kapcsolat felvétel is történik fontos számunkra próbálunk minden ügyfelünket elégedetté tenni munkánkkal a jó vissza jelzés érdekében

Hőszigetelt üvegezés

hőszigetelt üveg gyártás

-Hagyományos
hőszigetelt üveg
-Gázzal töltött üvegszerkezetek
gyártása, beépítése
-Fokozottan hő és hangszigetelt üvegszerkezetek
-Thermó üveg beépítés,
hagyományos, szimpla ablakkeretbe isLágy bevonatos hőszigetelt üveg síküveg

Egy olyan különleges üvegfajta, amelyet speciális lágy bevonattal vonnak be a felületén, és hőszigetelő rétegekkel látnak el. A lágybevonat segít csökkenteni a hőt veszteséget, és egyben jelentősen javítja az üveg térelválasztó szerepét. A hőszigetelő rétegek pedig hatékonyan megakadályozzák a meleg és hideg levegő áramlását a különböző terek között. A lágy bevonatos hőszigetelt síküveg jelentősen csökkenti a fűtést veszteséget  

2 rétegű hőszigetelt üveg
2 rétegű hőszigetelt üveg

Az ablak hőszigetelése[szerkesztés]

Az ablakok hőszigetelését kisebb részben a keret és a szárny, nagyobb részben pedig az üveg határozza meg. Az ablakkeret a szárny és az üveg hőszigetelési képességét hőátbocsátási tényezővel, "U" (régebben "K") értékkel határozzuk meg. Az "U" vagy "K" érték megmutatja, hogy időegység alatt, mennyi hőenergia jut át az adott vastagságú üveg (vagy fal) 1 m2 felületén 1 C° (külső-belső) hőmérséklet különbség esetén "Watt"-ban kifejezve. Mértékegysége a W/m2K. Az ablak három fő részének (tok-szárny-üveg) a hőátbocsátási tényezőjét külön-külön számítjuk ki.

3 rétegű hőszigetelt üveg
3 rétegű hőszigetelt üveg

hőszigetelt üveg súlya 

A hagyományos síküveg súlya: mm/m2/2.5kg Példa súly: 1m2 4mm üveg 4x2.5kg= 10kg,

2 rétegű hőszigetelt, thermo üvegsúlya: 4 - 16 - 4 rétegrend esetén: 1nm 2 rétegű thermo üveg súlya 23kg

3 rétegű hőszigetelt, thermo üvegsúlya: 4 - 12 - 4 -12 - 4 rétegrend esetén: 1nm 3 rétegű thermo üveg súlya 36kg

A Hőszigetelt üveg értékei:

"U" ÉRTÉK VAGY "K" ÉRTÉK???

Az "U" érték és "K" érték egyforma fogalom. Pár évvel ezelőtt a "K" érték elnevezés volt a jellemző, manapság az "U" érték kifejezést használjuk. Mit is jelöl pontosan a nyílászárónk üvegén ez a jelölés?

Ez az érték a hőátbocsátási tényezőt jelent mely azt mutatja meg, hogy egy épületszerkezeten vagy ablakfelületen egységnyi idő alatt mennyi energia távozik. A hőátbocsátási tényező egy tetszőleges vastagságú, 1 négyzetméter keresztmetszetű hasábra adja meg az értéket. A mértékegysége így W/m2K.

A nyílászárók különböző anyagokból készülhetnek. Fából, műanyagból vagy alumínium szerkezetből. A legjobb szigetelési értéket a műanyag nyílászárók esetén érhetjük el. Ma a legjobb hőátbocsátási tényező értéke U=0,5W/m2K. Egy 6 légkamrás műanyag ablakprofil, 3 rétegű üveggel ellátva, argon gázzal töltve elérheti ezt a hőátbocsátási értéket is.

Nyílászáróink beépítésekor a minél jobb hőszigetelési értékkel bíró termékek beépítésére kell törekedni, hiszen hiába a jól hőszigetelő fal és födém, ha az ablakon eltávozik a hőenergia.

Mit látunk az üvegen feltüntetve és mit jelent?

Ha megvizsgáljuk a kiválasztott termékünket, akkor ablakok esetében három U értéket is megkülönböztetünk. Ezek a következők:

Uw-(window) - ablak össz-hőátadási együttható. Ez az érték az egész ablakra vonatkozik, melyet az üvegezés U értéke az Ug és a tok U értéke az Uf befolyásol.

Az U értékre jellemző hogy kisebb ablakméret esetén romlik, míg nagyobb méretű ablakoknál nő. Ez azért van, mert az üvegfelület a tok anyagához képest nagyobb értékeket érhet el, így a nagyobb üvegfelület esetén jobb hőszigetelési értékeket érünk el.

Ug-(glazing) - üvegezés hőátadási együttható. Ez az érték az üvegfelületre vonatkozik, mely függ az üvegtáblák egymástól való távolságától, az üvegtáblák számától és a táblák közti rést kitöltő gáz típusától. Jellemző értékek:

  • 24 mm-es, argongázzal kitöltött kettős hőszigetelő üveg: 1,1 W/m2K
  • 36 mm-es, argongázzal kitöltött hármas hőszigetelő üveg: 0,7 W/m2K
  • 44 mm-es, argongázzal kitöltött hármas hőszigetelő üveg: 0,6 W/m2K
  • 36 mm-es, kripton gázzal kitöltött hármas hőszigetelő üveg: 0,5 W/m2K

Uf-(frame) - a tok hőátadási együttható, ennek meghatározása méréssel történik.

Az U értékről tehát azt mondhatjuk, hogy minél kisebb az értéket jelölő szám, annál kisebb az adott üveg hőátbocsátási tényezője, és nagyobb a hőszigetelő értéke. Általában az 1,4 és 1,1 U értékű üvegekkel találkozunk, ahol az 1,1 W/m2K értékű üvegek a magasabb igényeket is kielégítik.

További információért, szaktanácsadásért keressen bennünket!


Hőszigetelő üvegeinket változatos méretben és formában tudjuk összeállítani. A rétegek között távtartó léceket helyezünk el, melyek többféle anyagból készülhetnek. A légrést argon gázzal töltjük fel, így rétegrendtől függően akár Ug=0,7 W/m2K hőátbocsátási értéket is elérhetünk.

Alumínium tartóléc: 5,5 - 23,5 mm (2 mm lépcső) Műanyag tartóléc: 10 - 22 mm (2 mm lépcső) / sötétszürke vagy fekete  Tűzgátló üvegszálas tartóléc: 12, 18, 22, 28 mm...
Alumínium tartóléc: 5,5 - 23,5 mm (2 mm lépcső) Műanyag tartóléc: 10 - 22 mm (2 mm lépcső) / sötétszürke vagy fekete Tűzgátló üvegszálas tartóléc: 12, 18, 22, 28 mm...

Alumínium tartóléc: 5,5 - 23,5 mm (2 mm lépcső)
Műanyag tartóléc: 10 - 22 mm (2 mm lépcső) / sötétszürke vagy fekete

Tűzgátló üvegszálas tartóléc: 12, 18, 22, 28 mm...


A hőszigetelt üveg párás, piszkos információ

A régi hőszigetelt üveggel ellátott ablakok és ajtók esetén az egyik leggyakoribb gond, hogy a thermoplan üveg a két üvegtábla rétegéi között párosodás és el koszolódás.

Ez nem csak elsősorban esztétikai probléma, hanem a hőszigetelt üveg rétegek közőtti szigetelés elöregedett és elengedett a ragasztás igy ezért hő veszteség történik

A technológia fejlődésével ugyanis évről évre egyre jobban szigetelt üvegek kaphatók ugyanazon, vagy valamivel magasabb áron.

ugyan akkor üvegcserével jelentős mennyiségű energiát takaríthat meg.

javasoljuk a 3 rétegű lágy bevonatos, gázzal töltött típust, hőszigetelt üveg jelenleg a legjobb hőszigetelést biztosítja otthonában a ket rétegű üveg estén a lágy bevonatos gázzal töltött ajánljuk. 

Ajánlatunk

Ajánlatunk  hagyományos nyílászárók korszerűsítés és szigetelése 

hőszigetelt üveg méretre üveges