Üveges Edzett üveg,
üveges,üveges munnka Budapesten,üvegezés
hu

Edzett üveg info 

EDZETT ÜVEG Felméréstől a beépítésig üveg méretre gyártás kedvező árakon


Felméréstől edzett üveg méretre gyártás beépítésig
rövid  információ

Zuhanykabinok, üvegkorlátok, járművek üveg , bútorajtók készülnek ezzel az eljárással. Lényege az, hogy hőkezelés során az üveg szilárdsági jellemzői megváltoznak. Sokkal rugalmasabbá, ellenállóbbá válik, jobban ellen áll a külső behatásoknak, törés esetén sok apró darabra ugrik szét, ezáltal nem keletkeznek nagyobb szúró darabok, amik igazán veszélyesek lehetnek ránk nézve.

Az edzett üveg méretre gyártás után, nem vágható már méretre, ezért beépítéséhez felmérés szükséges, a legyártás miatt, és az árajánlat elkészítése végett. Több információéért kérem kattintson az alábbi linkre.

EDZÉS infó  

EDZÉS, ELŐFESZÍTÉS

A hőkezelési eljárások során maradó felületi nyomófeszültséget hozunk létre, ezáltal megnöveljük az üveg mechanikai és hőmérsékleti hatásokkal szembeni ellenállását. Az edzett üveg teherbírása a normál üvegének körülbelül a hétszerese. Az edzés körülbelül 700 Celsius fokon történik.

Maximális méret: 2800 x 6000 mm | Kódok: ESG (edzett üveg), TVG (előfeszített üveg) írhatsz...e írhatsz...

FRÍSS  Árakért kérem vegy fel a kapcsolatot velünk 

Edzett üveg infó

Az üvegek méretre szabását, csiszolását és egyéb, igény szerinti megmunkálását követően hőkezelési eljárást végzünk az üvegeken. Az edzés vagy előfeszítés edzőkemencében történik, ahol kb. 650 °C-ra felmelegítjük, majd hirtelen lehűtjük az üveget. A hőkezelés hatására olyan fizikai változások jönnek létre az üvegben, melyek javítják az üveg hajlító-, és törőszilárdsági jellemzőit, valamint a külső hőmérséklettel szembeni ellenálló képességét.

A hőkezelés után további munkafolyamatok elvégzésével lehetőség van ragasztott biztonsági üveg (ESG VSG vagy TVG VSG), illetve többrétegű hőszigetelő üvegszerkezet gyártására is.

Az edzett üveg (ESG) minőség előállítása mellett lehetőség van előfeszített (TVG) minőségű üvegszerkezetek gyártására is. Hogy melyik típust kell alkalmazni, azt mindig az adott építészeti környezet, az üveg beépítésének módja és a szerkezet későbbi igénybevétele alapján kell meghatározni.

Edzett üveg gyártás

Egyedi méretű edzett üvegek gyártása rövid határidővel, különböző vastagságú és típusú üvegből.

A gyártása hőkezeléssel történik.
Egy méretre vágott üveglapot, mely körben meg van élcsiszolva kb. 740°C-ra felhevítünk, ezt követően hideg levegővel lehűtjük.
Az üveg ütésállósága, terhelhetősége,hajlítószilárdsága jelentősen megnő.
Az edzett üveg biztonságos jellegét az adja, hogy berobbanáskor tompa élű üvegszilánkokra hullik szét pl: autó oldalüveg, és nem okoz sérülést.
- Alkalmazását tekintve: Épület burkolat, üvegpolc, konyha hátfal üveg, nyílászárókban, erkélykorlátokban, zuhanykabin, zuhanyfal, előtetőkben, aszatlapként alkalmazzuk.
-Az edzett biztonsági üvegben szándékosan előidézett feszültség uralkodik ez okozza a rendkívüli terhelhetőségét.
-Edzés előtt, a síküveget formára, és méretre vágjuk, élcsiszoljuk, lyukat fúrunk akár a tartószerkezetnek, üvegzsanérnak, pontmegfogós rögzítésnek, fogantyúnak és a méretek ellenőrzése után kerül edzésre az adott üveg . Ezután lehetőség van még további műveletekre pl: mintát homokfújunk rá vagy, összelamináljuk egy vagy több másik üveggel.

Floatt, síküveg kg info 

2 mm-25 mm vastagságig gyártják. Színe minél vastagabb annál zöldebb. 2 mm vastagságban csak a képkeretezők használják.

Szinte mindenhol ezzel a típussal találkozunk. A síküveg (usztatott üveg, floattüveg) az üveggyártás alap terméke, amiből sok féle üvegfajta készül még különböző technológiák és anyagok hozzáadásával. Float üvegek: 2, 3, 4, 5, 6, 8, 10, 12, 15, 19, (25) mm vastagságban. Kereskedelmi forgalomban elérhető szabványos lapméretek: Jumbo (3.210 x 4.500/6.000/7.500 mm) - (2.000 x 3.210, 2.250 x 3.210, 2.400 x 3.210, 2.500 x 3.210, 2. 550 x 3.210 mm)

A hagyományos síküveg súlya: mm/m2/2.5kg Példa súly: 1m2 4mm üveg 4x2.5kg= 10kg,

2 rétegű hőszigetelt, thermo üvegsúlya: 4 - 16 - 4 rétegrend esetén: 1nm 2 rétegű thermo üveg súlya 23kg

3 rétegű hőszigetelt, thermo üvegsúlya: 4 - 12 - 4 -12 - 4 rétegrend esetén: 1nm 3 rétegű thermo üveg súlya 36kg

Síküvegre, úsztatott flott üvegre van szüksége? Vállaljuk a síküveg mértre vágását, megmunkálását az ön igényei szerint akár beépítve akár beépítés nélkül is műhelyünkbe átvéve vagy házhoz szállítással is. Szabás után az üveglapok élét esztétikai, vagy biztonsági csiszolással látjuk el.

Edzett üveg Budapesten 

Edzett üveg tükör méretre vágás